Съветът на Европа прие резолюция, според която, никой не трябва да бъде принуждаван да се ваксинира, по политически, социални или други причини.

Резолюцията на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа 2361 (2021) установява международни юридически стандарти за провеждане на ваксинации. От тях става ясно, че ваксинацията не може да е принудителна. Доброволността на ваксинациите се установява еднозначно и безусловно в член 7.3.1. на Резолюцията, в която е предвидено, че ваксинацията не е задължителна и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира, под никакъв предлог. А в член 7.3.2. на същия документ е забранено да се дискриминират хората, т.е. да се лишават от каквито и да е права, за това, че нe са ваксинирани.Принудителната ваксинация е нарушение на нормите на международното право и биоетичните стандарти в медицината. Така че, отказът на трудоустройство, уволнение от работа и отказване на услуги, както и други подобни действия, поради не ваксиниранее, са грубо нарушаване правата на човека.

Резолюцията призовава държавите, не само да информират населението за доброволността на ваксинациите, но и да определят гарантирани обезщетения за вредите, ако ваксината причини вреда на човека (член 7.1.5.). Понеже в много страни вече са отбелязани смъртни случаи, в резултат на ваксинациите.

Затова ваксинациите трябва да са изключително на доброволни начала, при спазване на най-високите стандарти за безопасност, и широка информационна кампания за предлаганите на населението медицински процедури, и за последствията от тях.

Източник

2 thoughts on “СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА: Принудителната ваксинация е недопустима!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *